Levende kerststal

locatie
Kinderboerderij Dondertman, Holten

Met de Levende kerststal trekt Dondertman al jarenlang aanzienlijke belangstelling. De gehele kinderboerderij is in kerstsfeer opgebouwd.

De sfeervolle lichtjesroute, welke start bij de stadspoort brengt je naar de stal waar Jozef en Maria en het kindje Jezus zich bevinden. Herders komen het kindje Jezus bewonderen en de drie koningen brengen geschenken mee. Het verkorte kerstverhaal wordt aan de bezoekers live in de stal vertelt.

De lichtjesroute door het bos wordt omlijst door een prachtig stukje openluchttheater. Zo zijn er schaapherders die wacht houden bij de kudde, engel Gabriël die de kerstboodschap vertelt, en herders die het broodjes bakken en de ezelritje verzorgen voor uw kinderen. Op de route staan midwinterhoornblazers, en kerstliederen worden door het koor ‘Feder’ voorgedragen.

In het Boshuus maakt ballonkunstenaar Gerrit Pelle prachtige kunstwerken van ballonnen. Zanger en gitarist Jordy Kamphuis verzorgt de livé muziek in de horecatent. Er is uiteraard voldoende voor de inwendige mens te verkrijgen, van heerlijke warme Glühwein en chocolademelk, tot vers gebakken pannenkoeken en kniepertjes. Maar natuurlijk ontbreekt het op de kinderboerderij ook niet aan oliebollen, erwtensoep en patat.

Tijden en prijzen:
Levende Kerststal van 13:30 tot 17:30 uur
Ezelritjes kosten € 1,00 p.p.
Ballonkunstenaar Gerrit Pelle kosten € 2,- p/st.
Jordy Kamphuis vanaf 14:00 uur in de horecatent
Broodjes bakken kosten €1,50 p/st.
Entree kinderboerderij: €4,- p.p. vanaf 2 jaar
Donateurs: gratis op vertoon van de kaart, max. 5 personen.

Kinderboerderij Dondertman is tijdens de kKerstvakantie dagelijks geopend van 10:00 - 17:00 uur met uitzondering van 1e kerstdag en Nieuwjaarsdag.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer