Spieker Willem, wat hej toch uutvreten?

prijs
€ 10,00
locatie
Kulturhus Holten, Holten

Het blijspel, bestaande uit drie bedrijven, gaat over vier heren die op de morgen na het jaarlijkse feest van de muziekvereniging ontwaken met ’n zwaar hoofd. Al gauw blijkt dat ze door overmatig alcoholgebruik ’n totale black out hebben. Daardoor weten ze ’n aantal dingen niet te plaatsen.

Als Willem in zijn timmerwerkplaats enigszins tot zich komt, mist hij zijn gebit, z’n portemonnee en ’n schoen, terwijl hij ’n ladder met ’n gebroken sport ontdekt, die er eerder niet was. Zijn inwonende knecht Frank is met ’n kapot vensterluik naar huis gekomen, notabene van ’t raam van de tweelingzus van z’n verloofde en hij heeft bovendien ook nog ’n damesslipje in z’n zak. Johan, de plaatselijke veldwachter, komt opdagen met ’n enorme buil op z’n hoofd en met ’n sport van de ladder, terwijl hij z’n tabaksdoos mist. Chris, de toekomstige schoonvader van Frank, mist z’n horloge en heeft op de kamer van z’n dochter ’n tabaksdoos en portemonnee ontdekt, terwijl Gertrude, de huishoudster van de pastoor helemaal aan ’t andere eind van ’t dorp in haar slaapkamer gebit, schoen en horloge heeft gevonden. De oplossing van al die raadsels zorgt voor kostelijke situaties.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer