Lessons and Carols

Door Koor Campanella Holten

prijs
gratis
locatie
Dorpskerk Holten, Holten

Op zondag 16 december zal Campanella, net als twee voorgaande jaren, een aanzienlijke bijdrage leveren aan een feestelijke avonddienst in de Dorpskerk: ‘Het Festival of Nine Lessons and Carols’.

Het eerste Festival of Lessons and Carols werd bijna 100 jaar geleden voor het eerst gezongen in Cambridge. Behalve in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten is ook in Nederland op veel plaatsen het Festival een opmaat geworden naar het Kerstfeest.
Lessons and Carols bestaat uit een afwisseling van koorzang, samenzang van traditionele Engelse kerstliederen en korte lezingen in verhaal of dichtvorm.
Campanella zingt onder andere drie carols van de Britse componist John Rutter: Nativity Carol, What sweeter music en Christmas Lullaby. Andere carols deze avond zijn: Still a Bach Christmas, Child of Peace and Love en Gabriel’s Message; het laatstgenoemde lied, een Baskische carol, ademt een wel heel bijzondere sfeer.
De liturgie wordt verzorgd door het gezin Groenewegen/Veltkamp en ds. Siebe Roozenboom.
Het koor wordt gedirigeerd door Henry Huisjes, die ook de pianobegeleiding voor zijn rekening zal nemen.
Bij de uitgang kan een vrije bijdrage worden gegeven.
Aanvang van de dienst: 19.00 uur

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer