Loop naar de maan!

prijs
€ 7,50 - € 12,50
locatie
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

Beleef het mystieke schijnsel van de maan bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Een gids van de sterrenwacht en een boswachter vertellen hun verhaal. Hierna maak je een wandeling over de Sallandse Heuvelrug.

Bij aanvang van de avond vertelt de gids van Sterrenwacht Hellendoorn je in een beeldende presentatie alles over de maan en zichtbare planeten. Aansluitend vertelt de boswachter van Staatsbosbeheer je leuke weetjes over het nachtelijk leven in de bossen van de Sallandse Heuvelrug. Vervolgens ga je naar buiten voor een wandeling door de donkere bossen en over de velden van de Sallandse Heuvelrug. Bij helder weer kun je de volle maan in al haar pracht bewonderen.

Bij terugkomst bekijk je bij helder weer het heelal vanuit de koepel boven in het gebouw. er staan kijkers opgesteld waarmee je goed zicht hebt. Bij bewolkt weer bezoek je het planetarium, een afgesloten ruimte waarin de projectie van het heelal te zien is.

TIP: Trek warme kleding en stevige schoenen aan.

Graag van te voren aanmelden

Foto: Sterrenwacht Hellendoorn(Cor Kolthof)

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer