Paasvurenkeuring

locatie
Diverse buurtschappen rondom Holten, Holten

De vijf paasvuren in diverse buurtschappen rondom Holten worden deze middag gekeurd door de paasvurencommissie.

Holten en haar paasvurenwedstrijd zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze wedstrijd kent al een lange geschiedenis in Holten.

Keuring van de paasvuren
Op de zaterdag voor Pasen, dit jaar 31 maart, gaat een keuringscommissie langs de paasvuren om de grootte en inhoud op te meten en het paasvuur te beoordelen op vorm en afwerking. In totaal zijn er drie wisselbekers te verdelen: een beker voor het grootste paasvuur, één voor het mooiste paasvuur en de laatste beker voor het vriendelijkste ontvangst van de keuringscommissie. Aan het eind van deze zaterdag vindt in café Toontje aan de Stationsstraat de prijsuitreiking plaats en worden de felbegeerde hoofdprijzen onder grote belangstelling uitgereikt.

Locaties
Beuseberg: Fliermatenweg, Holten
Espelo: Bijvanksweg, Holten
Lichtenberg: De Leiding, Rijssen
Holterbroek: Dorperdijk, Holten
Dijkerhoek: Pasmansweg, Holten

Route langs de paasvuren
Elk jaar wordt er een speciale 'Paasvurenroute' gemaakt voor zowel de auto als op de fiets. Prima te gebruiken om deze dagen de vorderingen van de 'boakebouwers' te volgen. Ook op zondagavond wordt volop gebruik gemaakt van deze routes. Deze routes kunt u tijdens openingstijden gratis afhalen bij de Tourist Info Kulturhus Holten of via de onderstaande link downloaden.
De autoroute
De fietsroute

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer