Holterberg Herfstveldrit

Met uitdagend parcours

locatie
Sporthal ’t Mossink, Holten

De Wielervereniging Holten organiseert deze dag wederom de Holterberg Herfstveldrit. Dankzij de medewerking van verschillende landeigenaren is het mogelijk gemaakt om voor deze veldtoertocht een mooie route met veel klimwerk over o.a. de Holterberg uit te stippelen.

De route voert door unieke gebieden van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug over bospaden die normaliter zijn afgesloten voor terreinfietsers. Er zal soms flink geklommen moeten worden op de heuvels die het landijs in één van de ijstijden hier hebben achtergelaten. Verder voert de route langs heidevelden en zijn er uitdagende afdalingen in het parcours opgenomen. De route verschilt grotendeels van de Beemd- en Bergtoer die jaarlijks op de eerste zondag van het nieuwe jaar door de Wielervereniging Holten wordt georganiseerd.

Voor de ervaren fietser is er een zware route van 50 kilometer uitgezet. Daarnaast kan er een afstand van 35 kilometer worden gefietst, waarbij men minder heuvels voor de wielen krijgt maar waarbij de route nog voldoende uitdagingen biedt. Deze route is bij uitstek geschikt voor de beginnende fietser. Onderweg is er een gezamenlijke verzorgingspost waar wordt gezorgd voor drinken en de inwendige mens.

Start- en eindpunt van deze Holterberg-Herfstveldrit is zoals gebruikelijk sporthal ’t Mossink aan de Keizersweg 22 in Holten. Deelnemers kunnen vertrekken tussen 8.30 en 10.00 uur. Kleedruimtes zijn aanwezig en na afloop is er gelegenheid tot douchen. Ook wordt de mogelijkheid geboden om de fiets na afloop af te spuiten. Onderweg zullen er veel foto’s van de deelnemers worden gemaakt die hierna gratis zijn te downloaden. De deelnamekosten bedragen 5 euro, maar fietsers die in het bezit zijn van de NTFU- of KNWU pasje krijgen een euro korting. Deelnemers met zo’n pasje kunnen ook inschrijven d.m.v. de snelle methode Scan & Go. Voor verdere informatie kan men bellen met Jan Scheperman (0548-361809 of 06-47396159) of kijken op de Facebook-pagina van de Wielervereniging Holten

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer