Exposite Oud Speelgoed

prijs
gratis
locatie
Oudheidkamer Hoolt`n, Holten

Een grote verzameling historisch speelgoed wordt geëxposeerd. De verzameling dateert van voor de tweede wereldoorlog tot zo ongeveer de jaren zestig. Het grootste deel komt uit de collectie van de familie Beckers uit Goor.

De heer en mevrouw Beckers beheerden tot voor enkele jaren terug het Speelgoed en Poppenmuseum in Tilburg. Dochter Ellen Wien heeft er een sfeervol boek over geschreven dat in de Oudheidkamer te koop is. Zij zal om 11.00 uur de expositie officieel openen.

De tentoongestelde spullen bestaan uit poppen, beren, spelletjes in dozen, bouwdozen met houten bouwstenen, spellen, Meccano en Trix. Een pakhuis, keukentjes, een winkeltje, een poppenwagen en hobbelpaard. Dit is nog maar een kleine greep. Het bijzondere is dat al het speelgoed van Hollands fabricaat is. De werkgroep expositie is bijzonder blij met de inbreng van dit moois. De familie Beckers reageerde op een oproep in de krant.

Het eigen depot van de Oudheidkamer is eveneens doorgespit en daarbij kwam ook nog allerlei nostalgisch speelgoed uit de kast. “Het leuke is als je de bezoekers straks hoort zeggen: “Oh, ja dat herken ik nog”, of “daarmee heb ik vroeger ook gespeeld”, zegt Marc Fraser, voorzitter werkgroep expositie, lachend. Voor velen herinneringen uit vroeger tijden die ze kunnen delen met kinderen of kleinkinderen.

Extra expositie thema's:
Naast deze grote expositie is een deel ingericht door de Kantkloskring Hooltn kloskes en wegens succes blijft ook de expositie Bosschool met presentatiefilms en dia’s te zien. De Mariniers die ook ruimte in de Oudheidkamer hebben, laten zien wat ‘Lief en Leed’ voor de groep betekent.