Medaille winnaars wandel-4-daagse lopen gratis het Rijssense Musea binnen

De winnaars van een medaille van de wandel-4-daagse mogen de maanden juni, juli en augustus gratis een bezoek brengen aan het Brandweermuseum en het Rijssens Museum. De medaillewinnaars mogen drie extra personen meenemen en die betalen dan de helft van de toegangsprijs.

Promotie
De promotiecampagne start dinsdagavond 29 mei. Dan staat aan de Kasteellaan een marktkraam met een spandoek. Ook de antieke Willy brandweerwagen staat dinsdagavond langs de route die de duizenden wandelaars zullen lopen.

Het idee om de Rijssense Musea te promoten komt van de enthousiaste bestuursleden Gérita Landeweerd en Geraldine Teterissa. Ze kwamen met het idee om de medaillewinnaars gratis toegang te geven.

Moeilijk
De bedenkers van de actie hebben zich het hoofd gebroken over de vraag hoe ze de aandacht van de duizenden wandelaars kunnen trekken en ze naar het museum te lokken. "Je denk dan al snel aan iets om uit te delen, een flyer of een versnapering," zegt Gerrit Dannenberg. "Maar dat is nog niet zo eenvoudig, want de wandelaars moeten natuurlijk geen overbodige zaken moeten meenemen. Bovendien is er een kans dat je het materiaal onderweg verliest en dan is zeer onwenselijk. Zelfs een gezonde appel is wat dat betreft ongeschikt. Vandaar ook dat we heel blij zijn met deze vondst van onze bestuursleden."

Herkenbaar
De mensen van het museum zullen zelf ook herkenbaar aanwezig zijn. "Er is een flinke greep gedaan in onze voorraad Rijssense klederdracht," zegt Dannenberg. "Daarnaast proberen we ook Jan met de Panne erbij te betrekken. En dan maar hopen we heel veel wandelaars straks in de zomermaanden van onze voordelige aanbieding gebruik zullen maken."

Update
Binnen het museum wordt overigens hard gewerkt om het Internationaal Brandweermuseum een flinke opknapbeurt te geven. Daarvoor is een werkgroep in het leven geroepen van (oud)brandweerlieden. Zij hebben in samenwerking met de museummedewerkers het brandweermuseum kritisch bekeken en voorstellen bedacht voor een flinke update.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer