Rijssen-Holten verlaagt toeristenbelasting met twintig procent

De gemeente Rijssen-Holten gaat de aankomende raadsperiode (2018-2022) de toeristenbelasting verlagen met twee keer € 0,10. Een verlaging van twintig procent ten opzichte van de huidige toeristenbelasting van € 1,- (het gemiddelde bedrag in Overijssel). Brancheorganisatie RECRON en recreatieondernemers reageren positief.

Gemeente moet aantrekkelijk blijven voor toeristen

‘Recreatie en toerisme is een belangrijke economische pijler van onze gemeente. Om de positieve houding ten aanzien van deze sector te benadrukken is afgesproken om te komen tot een verlaging van de toeristenbelasting’, staat te lezen in het kersverse coalitieakkoord: Duurzaam verder. De coalitie bestaande uit SGP, Christen Unie, CDA en Gemeentebelang Rijssen-Holten willen dat de gemeente aantrekkelijk blijft voor toeristen. ‘Hoewel de hoogte van de toeristenbelasting wellicht niet doorslaggevend is voor de keus om naar Rijssen-Holten te komen en te verblijven, kan een verlaging toch een positieve stimulans zijn voor de aantrekkelijkheid van de gemeente als verblijfsgebied’, aldus de coalitie.

Ondernemers en brancheorganisatie RECRON reageren verheugd

De gemeente wil de aankomende periode met de ondernemers in de toeristische sector in overleg gaan om te komen tot een transparantere manier van werken met betrekking tot uitgaven op dit terrein. Recreatieondernemer en campingeigenaar Bianca Veneklaas is erg verheugd over het voornemen van de gemeente. ‘Hiermee laat de gemeente zien dat de vrijetijdseconomie in onze gemeente er toe doet’. Veneklaas ziet de verlaging als erkenning van de toeristische sector. Ook Martin Maassen, directeur en regiomanager van brancheorganisatie RECRON, is zeer positief over het nieuws. ‘De gemeente Rijssen-Holten geeft hiermee een ongelofelijk positief en belangrijk signaal af richting de gasten die verblijven in de gemeente en richting de toeristisch ondernemers’, laat Maassen weten.

Lees hier het coalitieakkoord: Duurzaam verder

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer