Oplossing voor groeiende irritatie op het fietspad in Twente en Salland

De toenemende drukte op de smalle wegen en fietspaden in het buitengebied gaat gepaard met steeds meer irritatie. Stichting 365 Dagen Fietsen in Overijssel komt met een oplossing. Speciaal voor de snellere toerfietsers: zes 'kromme sturen-routes'.

"Fietsen levert rijkdom op", zegt Theo de Rooij. "Je kunt jezelf geen groter cadeau doen." De voormalig profrenner en oud-manager onderschrijft evenwel de keerzijde van de populariteit: een enorme toename van het aantal pedaleurs op fietspaden en smalle wegen in het buitengebied. Met onderlinge irritatie als gevolg.

Kromme sturen-routes

Snelle sportieve fietsers die zich ergeren aan langzamere recreatieve fietsers (en omgekeerd). Met het uitzetten van zes speciale 'kromme sturen-routes', verdeeld over de provincie, wil De Rooij als programmaleider van de Stichting 365 Dagen Fietsen in Overijssel de veiligheid voor alle gebruikers verhogen en het fietsplezier in stand houden. De eerste permanent uitgezette toerfietsroute, met een lengte van zo'n 100 kilometer, komt in het gebied Sallandse Heuvelrug.

Lees verder op Tubantia.nl

Bron: Tubantia / Ralph Blijlevens Foto: Toerisme Rijssen-Holten / Gijs Versteeg