Fietslentefestival in Rijssen

Rijssen staat vrijdag 11 en zaterdag 12 mei in het teken van de fiets. Op vrijdagavond wordt de Ronde van Rijssen verreden en op zaterdagmiddag finisht de Ronde van Overijssel op het Hoge Pad in het centrum van Rijssen. In afwachting van de aankomst van de renners zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd. Waaronder een dikke banden race voor kinderen.

Europaplein

Het recent geopende en vernieuwde Europaplein zal het decor vormen van het eerste Fietslentefestival. Dankzij een samenwerking tussen Stichting 365 Dagen Fietsen in Overijssel, de Ronde van Overijssel, Toerisme Rijssen-Holten en Ondernemersvereniging HABI staat het plein volledig in het teken van de fiets. Op een groot scherm kan de Ronde van Overijssel live worden gevolgd, bij diverse attracties kunnen kinderen op speelse wijze in contact komen met de fiets, oude fietsen kunnen worden bewonderd en informatie is beschikbaar over de vele regionale sportieve en recreatieve fietsinitiatieven. Op een gezellig ingericht terras kan worden genoten van een natje en een droogje.

Theo de Rooij

Initiatiefnemer en Fietsburgemeester Theo de Rooij: ‘De aankomst van een grote wielerkoers is altijd iets speciaals. De Ronde van Overijssel verdient een waardig decor, dat bovendien de aandacht vestigt op de unieke positie die de fiets in onze maatschappij en onze prachtige provincie inneemt. Het begin van de eerste echte lentemaand en onze fietsgemeente zijn daarvoor bij uitstek geschikt. Wij hopen het Fietslentefestival in de toekomst uit te kunnen bouwen naar een groots aftrap moment voor het sportieve en recreatieve fietsseizoen.’

De activiteiten van het Fietslentefestival vinden plaats op 12 mei op het Europaplein in Rijssen van 12:00 tot 17:00 uur.