Parkgebouw wint brons in landelijke verkiezing

Het Parkgebouw Rijssen is wederom in de prijzen gevallen in de landelijke verkiezing van ‘Meest gastvrije theater van Nederland’ in de categorie 'kleine gemeenten'. Afgelopen woensdag werden in het Fox/ANWB Theater te Hoofddorp de prijzen uitgereikt.

Het Parkgebouw mocht de bronzen award in ontvangst nemen. De Oude Dame is tevens de enige winnaar uit het oosten des lands. "Dus de Provinciale titel hebben we weer te pakken.”, vertelt Jolanda Agteresch, directeur van het Rijssense theater. “We hadden niet verwacht dit jaar in de prijzen te zullen vallen. Vorig jaar wonnen we de zilveren award, maar er is landelijk veel meer gestemd, waardoor er automatisch meer theaters meedingen naar de prijzen. Dat we ook dit jaar genomineerd waren was al een verrassing, maar wéér een award winnen, is de kers op de taart. We horen toch weer tot de twaalf meest gastvrije theaters van Nederland”, aldus Jolanda.

De gewonnen prijs is het gevolg van een stemronde, waarbij iedereen op zijn of haar favoriete theater kon stemmen. Er wordt niet gekeken naar het aantal stemmen, maar gasten geven punten op diverse onderdelen, zoals bereikbaarheid, comfort, horeca en aanbod. Jolanda: “Dat laatste punt wordt het zwaarst gerekend. Om diverse redenen bieden wij als Parkgebouw, in vergelijking met andere theaters, een wat beperkter programma. Daarom zijn we des te meer trots dat onze gasten ons naar een bronzen award hebben gestemd. Blijkbaar maakt het kleinere aanbod niet uit en bieden we in combinatie met de overige punten, genoeg om onze gasten blij te maken. Natuurlijk hebben we deze prijs, naast het stemmen door onze gasten, vooral te danken aan ons hardwerkende, enthousiaste team, het bestuur en de vrijwilligers. Zonder hen geen Parkgebouw. Maar ook de steun van het bedrijfsleven, gemeente Rijssen-Holten en de Provincie Overijssel heeft er mede voor gezorgd dat we dit hebben bereikt."

Uiteraard werd er met het hele team en alle vrijwilligers geproost. “Dat hadden we voor de tijd al gepland, want we vonden de nominatie namelijk al een prijs op zich.” Op social media stroomden de reacties binnen. Burgemeester Hofland, diverse wethouders en raadsleden lieten meteen digitaal van zich horen. Maar uiteraard ook degenen die hebben gezorgd dat het Parkgebouw weer in de prijzen viel: de gasten. Jolanda: “Eén van de meest tekenende reacties was de volgende: ‘Van harte gefeliciteerd, voor ons blijft het goud!’. En dát is precies waar we het voor doen!”