Inschrijving Holtense Kwis in volle gang

De inschrijving voor de grootste kwis in de Holtense geschiedenis is geopend! Teams kunnen zich sinds 1 september aanmelden. Het maximaal aantal teams dat mee kan doen is 80. Deelname gaat op volgorde van inschrijving. Wees er op tijd bij, want vol is vol!

De Holtense Kwis
Holten staat woensdag 27 december helemaal op haar kop. Want wie wil niet het slimste team van Holten worden en alle 100 vragen en opdrachten foutloos oplossen? Hersenkrakers, bizarre opdrachten in en rondom Holten, Sallands dialect, Holtense geschiedenis het is maar een greep uit de tien categorieën waar flink veel punten te verdienen zijn. En dat allemaal in slechts vier uur tijd. Dorpen in het zuiden van Nederland gingen ons ruimte tijd geleden voor en zijn al jaren besmet met het fenomeen dorpskwis. Ook Bathmen heeft vorig jaar haar eerste editie gespeeld. Met groot succes! Heel Bathmen was vier uur lang op de been en beleefde hilarische momenten.

Kwisavond
Wat gaat er precies in Holten gebeuren op de kwisavond? De Holtense Kwis avond gaat om 19.00 uur van start in het Kulturhus. Teamcaptains halen daar het grote kwisboek op met 100 vragen en opdrachten. Hiermee keren ze terug naar hun teamleden die samen op een vaste, zelf te bepalen locatie zitten. Oftewel het hoofdkwartier waar teamleden terug keren na een opdracht of vraag. Want voor de vragen en opdrachten zal ook buiten de deur gezocht worden. Lees altijd eerst alle vragen en opdrachten goed door voordat de rollen verdeeld worden. Je komt misschien anders voor verrassingen te staan en hiermee kostbare punten verliezen. Het kwisboek moet om 23.30 uur precies zijn ingeleverd. Teamcaptains keren dus voor 23.30 uur terug naar het Kulturhus.

Voorbereidingen kwisavond
Vorm een team samen van minimaal 10 en maximaal 20 personen. Ben je een grote groep van 30 personen dan kun je twee teams vormen. Zorg dat je voldoende brede kennis per team paraat hebt. Er zullen vragen tussen zitten die je als jongere niet zal weten maar wellicht een ouder iemand feilloos kan beantwoorden. De vragen zijn zó samengesteld dat de antwoorden niet of nauwelijks op het internet te vinden zijn. Vragen hebben betrekking op Holten en de wereld. Houd ook het nieuws in Holtenextra vanaf nu in de gaten. Zorg dat je een teamcaptain en een locatie hebt. Deze moet je doorgeven bij de inschrijving. Deelname per team kost 30 euro (inclusief een kopje koffie of thee tijdens de feestavond).

Feestavond en uitslag
En dan is het een week wachten op de uitslag. Want die komt er natuurlijk ook. Tijdens de feestavond die zaterdag 6 januari wordt gehouden is het Kulturhus en Tastoe open voor alle deelnemende teams. Een spannende avond, want welke vriendenclub, straat, vereniging of familie is de slimste van Holten en neemt de bokaal mee naar huis? Welke vragen zijn het beste beantwoord en wie heeft alle opdrachten goed uitgevoerd? Met een hapje, een drankje en gezellige muziek is het vooral bijkletsen, antwoorden vergelijken, beelden op groot scherm bekijken van de kwisavond zelf en er samen een gezellig dorpsfeestje van maken. De Holtense Kwis is samengesteld door ‘wijze’ mannen en vrouwen uit Holten, Dijkerhoek, Espelo en de Beuseberg. Voor meer informatie ga naar De Holtense Kwis >>