Rijssen-Holten absolute koploper in de race voor fietsgemeente 2018

De Fietsersbond heeft donderdag de publieksronde van de verkiezing van Fietsstad 2018 afgesloten. Drie maanden lang konden Nederlandse fietsers hun stem laten horen over het fietsklimaat in hun gemeente, en dat hebben ze dan ook in grote getalen gedaan. Maar liefst 45.742 fietsers uit bijna alle Nederlandse gemeenten vulden de enquête in.

Rijssen-Holten absolute koploper

Nog nooit eerder is er op deze schaal onderzoek gedaan naar de stem van de fietser. Alleen in de gemeenten Blaricum, Rozendaal, Vaals en Eemnes hebben te weinig mensen de enquête ingevuld om tot een goed beeld te komen van de fietsvoorzieningen. Absolute koploper met het aantal stemmen was de gemeente Rijssen-Holten, daar vulden 3150 fietsers de enquête in, bijna 10% van het totale aantal inwoners van de gemeente. De gemeente voerde actief campagne, en stelde zelfs als eerste kleinere gemeente in de wereld een fietsburgemeester aan: oud-wielrenner en ploegleider Theo de Rooij.

De antwoorden van het publiek worden samen met objectieve data uit de Fietsersbond Routeplanner door experts verwerkt. Rond de jaarwisseling wordt dan de definitieve lijst met gemeenten gepresenteerd en weten we wie zich Fietsstad 2018 mag noemen, en welke gemeenten met de eer gaan strijken in de ranglijsten voor onder meer kleine gemeenten, grote steden en gemeenten met veel kernen.

U hoeft niet te wachten tot 2018
Wilt u nu alvast ervaren hoe het fietsen is in Rijssen-Holten, stap dan in juni op de fiets en kom langs. De gehele maand juni staat Fietsdorp Holten in het teken van de fiets en zijn er allemaal activiteiten. Op 3 juni kunt u nog meedoen met de Theo de Rooij Classic van de enige echte fietsburgemeester van Rijssen-Holten. Op tweede Pinksterdag is de Retro Classic Toertocht in Holten en op 20 juni organiseert Tourclub Rijssen voor het 34ste jaar de Avondfietsvierdaagse. Verder vindt op 30 juni en 1 juli de Triathlon Holten plaats.