Nieuws uit Rijssen-Holten

 1. Boekingen in Twente stijgen verder

  De eerste maanden van het toeristisch seizoen zijn meer dan succesvol van start gegaan. Dat blijkt uit een belrondje langs een tiental accommodaties in Twente. “Alle ondernemers geven aan dat het nog beter gaat dan vorig jaar. Een hele prestatie want in 2017 groeide het aantal overnachtingen in Twente al met 8.3%”. Aldus Quirine ter Haar, Merkleider van Twente Marketing.

 2. 4e Retro Classic Holten start op de Smidsbelt

  Zondag 3 juni zal het hart van Fietsdorp Holten de startlocatie zijn van de 4e Retro Classic Holten. De tocht wordt georganiseerd door Retrokoers.nl in samenwerking met Toerisme Rijssen-Holten, WV Holten en fietsburgemeester Theo de Rooij.

 3. Rijssen-Holten verlaagt toeristenbelasting met twintig procent

  De gemeente Rijssen-Holten gaat de aankomende raadsperiode (2018-2022) de toeristenbelasting verlagen met twee keer € 0,10. Een verlaging van twintig procent ten opzichte van de huidige toeristenbelasting van € 1,- (het gemiddelde bedrag in Overijssel). Brancheorganisatie RECRON en recreatieondernemers reageren positief.

 4. Ronde van Overijssel trekt deelnemers uit 24 landen

  Er trekt zaterdag 12 mei een internationaal gezelschap door de regio tijdens de Ronde van Overijssel. Dat blijkt uit de voorlopige startlijst. Er nemen teams uit negen [Nederland, Australië, Groot Brittannië, Verenigde Staten, België, Duitsland, Koeweit, Bolivia en Luxemburg] verschillende landen deel. Maar dat is nog niet alles. Het rennersveld is nog veel gemêleerder.

 5. Fietslentefestival in Rijssen

  Rijssen staat vrijdag 11 en zaterdag 12 mei in het teken van de fiets. Op vrijdagavond wordt de Ronde van Rijssen verreden en op zaterdagmiddag finisht de Ronde van Overijssel op het Hoge Pad in het centrum van Rijssen. In afwachting van de aankomst van de renners zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd. Waaronder een dikke banden race voor kinderen.

 6. Herdenkingsactiviteiten bevrijding Holten

  In het kader van de herdenking van de bevrijding van Holten op 8 en 9 april 1945 verzorgen de Stichting Viering Nationale Feestdagen (SVNF) en de Oudheidkamer Hoolt’n gezamenlijk een aantal activiteiten.