AV Holten brengt Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Holten

Lopers van de atletiekvereniging zullen het Bevrijdingsvuur in estafette van Wageningen naar Holten brengen.

Atletiekvereniging Holten draagt de gedachte ‘herdenken en vieren’ een warm hart toe. 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog is vrijheid nog steeds kwetsbaar en kostbaar. Vrijheid vraagt inzet van ons allemaal. Om uiting te geven aan dit besef organiseert AV Holten in de nacht van 4 op 5 mei 2020 de vijfjaarlijkse Vuurloop. Lopers van de atletiekvereniging zullen het Bevrijdingsvuur in estafette van Wageningen naar Holten brengen. Een bus vol atleten vertrekt in de avond van 4 mei naar Wageningen. Hier wordt ieder jaar om middernacht het vuur ceremonieel ontstoken op het 5 Mei plein voor Hotel de Wereld. Het markeert de overgang van herdenken naar vieren, van 4 naar 5 mei. In een lang lint van sporters wachten de Holtenaren op hun beurt om het vuur in ontvangst te nemen.

De route is ongeveer 85 kilometer lang en voert langs de oever van de Rijn, via Arnhem en de brug over de IJssel bij Doesburg naar de Achterhoek. Telkens leggen twee lopers onder begeleiding van twee fietsers een aantal kilometers af, waarna ze worden afgewisseld door twee nieuwe lopers en fietsers. Onderweg is er aandacht voor intieme ceremonies en genieten de sporters van het prachtige landschap bij een opkomende zon. Het laatste deel van de route sluiten ook andere leden van AV Holten aan, jong en oud.

Op dinsdag 5 mei om 10.00 uur verwachten de atleten in Holten terug te zijn om het Bevrijdingsvuur op Smidsbelt te overhandigen en de vrijheid door te geven.

U bent van harte uitgenodigd om dit samen met ons te vieren.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer