Textiel Festival Twente van start

Het Textiel Festival Twente kan van start. Afgelopen week werd de stichtingsakte van de stichting ‘Cultuur in Twente’ in Borne getekend onder toeziend oog van de notaris Ellen Oonk. Doel van het Textiel Festival Twente is om Twente op de kaart te zetten als culturele regio met een grote diversiteit aan instellingen en activiteiten.

Het Textiel Festival Twente zal in de loop van 2020 van start gaan. Het wordt een cultureel festival met activiteiten in heel Twente met het thema textiel. De stichting roept iedereen op zich te melden die verbinding voelt met het thema textiel en een bijdrage te leveren in de vorm van een activiteit, kunst, tentoonstelling, voorstelling of anderszins. Wie zich aanmeldt wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en deelname. Vanuit de centrale organisatie zullen alle deelnemers ondersteund worden met onder anderen een groots opgezette PR.

De stichting ‘Cultuur in Twente’ en het Textiel Festival Twente zijn een initiatief van 8 samenwerkende Twentse musea: Oyfo Techniekmuseum Hengelo, Museum Bussemakershuis Borne, De Museumfabriek Enschede, Museum Wonderrijck Natura Docet Denekamp, Rijksmuseum Twenthe Enschede, Stichting Oldenzaalse musea Oldenzaal, Rijssens Museum Rijssen en Stadsmuseum Almelo. De stichting is opgericht om de gezamenlijke belangen van culturele organisaties in Twente te behartigen en samenwerking tussen de partijen te bevorderen. Daniëlla van der Stelt uit Oldenzaal is aangesteld als projectleider en heeft ondertussen al het nodige voorwerk gedaan.

Meer informatie over Textiel Festival Twente of opname in de database voor belangstellenden? Mail met Daniëlla van der Stelt, projectleider Textiel Festival Twente, d.vanderstelt@palthehuis.nl

Foto: Jan Joost

Fotobijschrift: BORNE – Het beoogde bestuur van links naar rechts Sigrid Ivo (Stadsmuseum Almelo), Sandra Schipper (Oldenzaalse Musea), Gerrit Dannenberg (Rijssens Museum).

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer