Kerst bij Dondertman met Elsa en Olaf

Ook tijdens de kerstdagen is Dondertman in Holten de leukste kinder(kerst)boerderij van Overijssel met een levende Kerststal en volop Kerstactiviteiten.

Levende Kerststal
Zondag 22 december verzorgt Kinderboerderij Dondertman weer een Levende Kerststal. De kerststal is te bezichtigen van 13:30 tot 17:30 uur. Op vertoon van de pas hebben donateurs vrij entree, individuele bezoekers betalen de normale entreeprijs van € 4,00 (vanaf 2 jaar). Het gehele terrein is rolstoeltoegankelijk en er kan gratis worden geparkeerd. De routing op het terrein is zodanig opgezet dat bezoekers via de sfeervolle lichtjesroute bij de stal komen. Bij het invallen van de duisternis is de wandelroute prachtig verlicht met echte kaarsen. De lichtjesroute start bij de stadspoort met wachters en loopt verder door het beboste deel van het terrein. Onderweg is er van alles te zien en te beluisteren. Zo is er live muziek van het koor Feder, laten midwinterhoornblazers hun sonore klanken horen, vertelt de engel de kerstboodschap, zijn er herders met schapen en kunnen kinderen een ritje op een ezel maken. Uiteindelijk wordt de kerststal bereikt die in de hooiberg is ondergebracht. In de stal zijn Jozef, Maria en het kind. Verder zijn er de drie koningen en een vertelster die het (verkorte) kerstverhaal brengt.

Kinderen kunnen een poging wagen om op een midwinterhoorn te blazen en er zijn nog veel meer activiteiten. Zo tovert ballonkunstenaar Gerrit Pelle in het Boshuus de mooiste creaties en kunnen kinderen ook broodjes bakken bij de kiosk op het terrein. Met de verkoop van oliebollen, pannenkoeken, kniepertjes, Glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep in de horecatent op het grote terras is er volop aandacht voor de inwendige mens. Jordy Kamphuis zorgt er voor muzikale omlijsting.

  • Op zondag 22 december is de kinderboerderij open van 13:00 tot 18:00 uur.

Tweede Kerstdag met Elsa en Olaf
Tweede Kerstdag – donderdag 26 december – is er opnieuw een aantrekkelijk programma. Dondertman is dan normaal open van 10:00 tot 17:00 uur. Speciaal voor jeugdige Frozenfans is er een leuke ‘Meet & Greet’ met prinses Elsa en sneeuwman Olaf. Een uitgelezen moment om hun idolen te ontmoeten en met hen op de foto te gaan! Elsa en Olaf zijn er tussen 13:30 en 15:30 uur en zorgen voor een onvergetelijke middag! Rond het thema is ook een leuke speurtocht uitgezet. De bezoeker wordt verder getrakteerd op een keur aan activiteiten. Zo zijn er ezelritjes, schapen drijven, is er een mini kinderboerderij, broodjes bakken en nodigt de kerstman jong en oud uit voor een ritje in zijn arrenslee. In zaal de Hooiberg kunnen kinderen een lampion (ster of Frozen) knutselen en versieren (14:00-16:00 uur) die ze kunnen gebruiken in de aansluitende lampionoptocht met voorop een herder met ezel. Dan is er ook nog een kerstelf die glittertattoos zet (11:00-14:00 uur) en zijn in de tent allerhande warme versnaperingen verkrijgbaar. Vrolijke muziek is er van een draaiorgel en ook de midwinterhoorn is weer te horen. Kinderen mogen proberen een toontje mee te blazen.

Kerstvakantie (openingstijden)
Ook tijdens de kerstvakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen in Holten. Met uitzondering van Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is de kinderboerderij dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur. Maandag 30 december kunnen ze met hulp van enkele vrijwilligers tussen 13:30 en 16:00 uur een vogelvoederhuisje timmeren. Wie mee wil doen moet zich vooraf opgeven want vol is vol! Zaterdagmiddag 4 januari staat een creatieve middag op het programma en kunnen kinderen met hulp van vrijwilligers tussen 13:30 en 15:30 uur een sneeuwpop(je) knutselen.

Voor meer informatie over tijden en prijzen kijk op Kinderboerderij Dondertman.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer