Rally Kinderhulp Ghana

Zaterdag 7 september aanstaande wordt de 3e editie van Rally Kinderhulp Ghana verreden. De equipes vertrekken net als vorig jaar van Kasteel “De Oosterhof” in Rijssen en toeren weer door het mooie Twentse landschap!

Na maanden van voorbereiding wordt op zaterdag 7 september de 3e editie van de Rally Kinderhulp Ghana gereden. De rally is een initiatief van Rijssense ondernemers en wordt georganiseerd om zo veel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Kinderhulp Ghana. Deelnemers aan de rally zijn eigenaren van mooie, bijzondere en oude auto’s en de belangstelling om deel te nemen is groot. In no time was ook dit jaar het maximale aantal deelnemers van 60 equipes bereikt en daarom is aanmelden helaas niet meer mogelijk. Wij hopen het succes van vorig jaar te evenaren en misschien wel te overtreffen. Tijdens deze dag strijden de equipes voor de winst èn ’s avonds wordt er een veiling gehouden voor het goede doel met diverse bijzondere items, waaronder een helikoptervlucht.

Op 7 september zal er een impressie worden getoond van wat er tot nu toe bereikt is. Daarbij kunnen we wel stellen dat we trots zijn op de voortgang die er geboekt is! Solomon Boateng van stichting ‘Heart for Children Ghana’ is in 1997, tijdens zijn werk als leraar in Ghana, begonnen met de bouw van een houten bouwwerk om kinderen te kunnen opvangen. In minder dan een jaar tijd werden er 315 kinderen ondergebracht. Het liep zo uit de hand dat er meer hulp nodig was. Solomon schreef vele brieven en verstuurde ze over de hele wereld. Eén van de brieven werd vanuit Nederland beantwoord door Wim en Tiny Hammink uit Woerden. Zij hebben Solomon geholpen met de verdere opbouw en uitbreiding van de opvang voor de kinderen. Hieruit is uiteindelijk Stichting Kinderhulp Ghana ontstaan. Deze stichting wil kansarme kinderen in de regio rond Nsoatre (West Afrika) een toekomst geven en bouwt ter plaatse aan een duurzame samenleving. Eén van de huidige initiatieven is de bouw van een Senior High School: een vakgerichte school die een brug slaat vanuit de scholing van jonge talenten naar de bestaande economie. Het is bouwen aan een bouwwerk met een belofte!

Meer info >>

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer