Maisdoolhof bij Kinderboerderij Dondertman opent 14 juli

Kinderboerderij Dondertman opent zondag 14 juli haar vierde maïsdoolhof, opnieuw compleet met uitkijktoren. Vanwege het succes van vorig jaar is gekozen voor een herhaling van het thema ‘Beleving door de koe’.

Weer een educatief tintje dus, want tijdens het dwalen door de maïs maakt de bezoeker een unieke wandeling door het inwendige van de koe. Het doolhof opent om 13:30 uur. Afhankelijk van weersomstandigheden is het tijdens de zomervakantie dagelijks toegankelijk tussen 11:00 en 16:00 uur. Daarna gelden beperktere openingstijden. De toegang is 1,50 euro (vanaf 2 jaar). Op vertoon van de pas betalen donateurs 1,00 euro.

Gericht naar leeftijd zijn er drie leuke en leerzame speurtochten. Eén voor de kleintjes en de twee andere voor oudere kinderen en volwassenen. De op te zoeken informatiebordjes bevatten leuke weetjes over de melkkoe, haar organen, de draagtijd van een kalf, de levensloop van kalf tot koe en natuurlijk de route die de melk van boerderij naar fabriek tot eindproduct in de supermarkt volgt. Alle speurtochten zijn gratis verkrijgbaar bij de kassa. Bij inlevering van het formulier is er voor kinderen een leuk presentje.

Arrangement
Zolang het doolhof er is, is in de Dondertman-kantine een speciaal maïsdoolhof arrangement verkrijgbaar incl. entree, ranja, een broodje en ijs. Bezoekers kunnen gratis parkeren tegenover de kinderboerderij. Fietsen kunnen voor het Boshuus worden gestald. Daar bevindt zich tevens een gratis oplaadpunt voor e-bikes. De ingang van het doolhof met eigen kassa ligt iets verderop en wordt aangegeven. Geadviseerd wordt makkelijk schoeisel te dragen, zoals sportschoenen of laarzen. Honden zijn niet welkom in het doolhof.

In plaats van een rit met de huifkar of het treintje van Dondertman kan een kinderverjaardag ook prima gecombineerd worden met een avontuurlijke tocht door het labyrint. Voor kinderen altijd een geweldige uitdaging! Inclusief een bezoek aan de kinderboerderij een aantrekkelijk en leerzaam dagje uit voor jong en oud!

Kinderboerderij Dondertman is tot en met eind oktober alle dagen te bezoeken tussen 10:00 en 17:00 uur. Meer informatie op www.kb-dondertman.nl, Facebook of Instagram.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer