Nieuwe Stadsgids van Rijssen, net even anders.

‘Winkelstraten lijken tegenwoordig steeds meer op elkaar. Rijssen doet daar gelukkig niet aan mee. Wel zo leuk en net even anders’. Zo begint het welkomstwoord in de nieuwe stadsgids van Rijssen.

'Hier prijken de lokale familienamen zoals Wessels, Voortman en Koedijk nog op de gevels’ vertelt Toeristisch Manager Rolf Halverhout. ‘Dat maakt een dagje winkelen in Rijssen extra leuk. Het zijn allemaal unieke winkels waar de ondernemers nog zelf in de winkel staan’. Quirine ter Haar beaamt wat Halverhout zegt. ‘Iedereen in Twente weet dat je goed kunt shoppen in Rijssen’. Quirine ter Haar is merkleider van toeristisch Twente bij Twente Marketing en verantwoordelijk voor de (inter)nationale promotie van Twente. Ter Haar is blij met de nieuwe uitgave van de Rijssense Stadsgids. ‘Twente is een sterk merk met landelijke bekendheid en als de mensen hier verblijven moeten ze ook zien dat ze in Twente zijn. Daarom is het ook mooi dat de stadsgids van Rijssen in vormgeving aansluit bij onze uitgave van Typisch Twente’. De kers op de taart voor Ter Haar is het vlaggetje met het Twentse Ros dat op de voorkant van de nieuwe gids ‘wappert’. ‘Zo kunnen toeristen die in de omgeving verblijven niet om Twente én Rijssen heen’.

Meer dan winkelen alleen
Dat Rijssen meer te bieden heeft dan winkelen alleen blijkt wel uit de vele toeristische tips die in de stadsgids voor het voetlicht worden gebracht. Naast een fietsroute rondom Rijssen en de stadwandeling wordt ook de culturele driehoekwandeling aangeprezen. Deze nieuwe wandelroute verbindt Parkgebouw Rijssen, Pelmolen ter Horst en Kasteel De Oosterhof met elkaar. Net als de Stadsgids is deze gratis wandelkaart verkrijgbaar bij de Tourist Info’s in Rijssen-Holten en de meeste accommodaties in de omgeving van Rijssen. Verder is de stadsgids ook verkrijgbaar bij alle deelnemende winkels in het centrum van Rijssen.

De Stadsgids van Rijssen wordt uitgegeven door Toerisme Rijssen-Holten in samenwerking met ondernemersvereniging Habi, lokale ondernemers en wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Rijssen-Enter.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer