Botje bij botje in Natuurmuseum Holterberg

Uileballen pluizen is met Pinksteren een traditie bij Natuurmuseum Holterberg. Sommige kinderen komen hier ieder jaar voor terug.

Uilen slikken muizen in hun geheel door en produceren de volgende dag een braakbal, vol muizenbotjes. Onder leiding van een ranger van het natuurmuseum kunnen kinderen deze uilenbraakballen pluizen. Het leuke is dat de botten van mensen, muizen en alle zoogdieren hetzelfde zijn. Heeft oma of opa net een nieuwe heup gekregen: dan zoeken we het botje er wel even bij. Op een beeldscherm kunnen de botjes enorm vergoot worden. De tanden van een spitsmuis veranderen zo op het scherm in de muil van een leeuw.

En natuurlijk kan er lekker buiten ontdekt, beleefd en gespeeld worden in het Bos van Daantje Das. Hoe komen die veren daar? Hoever kan jij springen, als een vlo of als een kangoeroe? Na afloop krijgen de kids een heus “Super Natuuronderzoeker Diploma”.

Natuurmuseum Holterberg Holterbergweg 12
Holten www.museumholterberg.nl

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer