Origineelste Paasvuur dit jaar in Dijkerhoek

Het buurtschap Dijkerhoek heeft dit jaar de prijs in de wacht gesleept voor het origineelste Paasvuur.

Traditiegetrouw worden de dag voor Pasen in Rijssen-Holten de paasvuren gekeurd door de speciale keuringscommissie. In verband met fase 2 werd dit jaar niet gestreden om de grootste of de mooiste. Dit jaar ging het om de origineelste en het ontvangst van de commissie. Elk buurtschap mocht met het oog op de veiligheid een boake bouwen van maximaal 500 kuub.

Dijkerhoek origineelste
Dijkerhoek bouwde met de beschikbare 500 kuub een molen waarvan de wieken ook echt konden draaien. Hiervoor kregen zij de prijs voor de origineelste boake.

Feestelijk ontvangst bij Espelo
Bij Espelo werd de keuringscommissie onder leiding van Burgemeester Arco Hofland feestelijk ontvangen. De boake van Espelo was omgebouwd tot een reuzen bierpul met daarop een echte DJ-booth. Daarnaast waren de dames en heren van Espelo uitgedost alsware het een Oktoberfest. Hiervoor werden zij beloond met de prijs voor het beste en ludiekste ontvangst.

Holterbroek ging circulair
Holterbroek benadrukte met een gedicht hoe bijzonder de traditie is en dat deze nog steeds door de jeugd met verve voortgezet wordt.

Landschapsonderhoud van houtwal en heide. Vuur en as zorgen voor een vruchtbare weide. Wonen, werken en toerisme in deze prachtige omgeving. Paasvuur Holterbroek zorgt weer voor een mooie beleving. Bij de jeugd is het slepp’n en bouwen nog steeds populair. Anno 2019 is een eeuwenoude traditie nog steeds circulair. De Paasvuur traditie voor de toekomst bewaren... Dat doen wi-j samen.

Beuseberg slingert Hofland op de bon
Nadat de keuringscommissie per bus was aangekomen bij de Beuseberg ging het vervoer richting de boake door in een veewagen. Halverwege werd deze echter aangehouden door de "politie" die de burgemeester ter plaatse op de bon slingerde. Dit als knipoog naar het verbod om per veewagen naar café Toontje te gaan. Hier vindt elk jaar de prijsuitreiking plaats van de paasvuren in Rijssen-Holten.

Ontvangst bij Lichtenberg
Ook bij Lichtenberg kon de keuringscommissie dit jaar rekenen op een extra hartelijk ontvangst. Lichtenberg deed namelijk dit jaar ook mee voor de strijd voor de ontvangstprijs. Zelfs de paashaas was aanwezig.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer