Fietsfun in Rijssen-Holten

Het eerste weekend van mei en tijdens het Hemelvaartsweekend is het volop Fietsfun wat de klok slaat in Rijssen-Holten. Van prof tot amateur, wielrenner of recreant en van jong tot oud, aan iedereen is gedacht tijdens Fietsfun in Rijssen-Holten.

Ronde van Rijssen & Ronde van Overijssel (3 en 4 mei)
De aftrap van Fietsfun in Rijssen-Holten vindt plaats op vrijdag 3 mei. Dan kruisen de lokale wielerhelden de degens tijdens de Ronde van Rijssen. Zo’n 80 amateurwedstrijdrijders fietsen op de vrijdagavond de longen uit het lijf in hartje Rijssen over een mooi parcours van circa 70 kilometer in 47 rondes. De dag daarop start om 12.00 uur bij Parkgebouw Rijssen de Ronde van Overijssel welke rond 16.30 uur voor het tweede jaar zal finishen op het Hogepad. Fietsliefhebbers kunnen vanaf 15.00 uur bij de finishlocatie de coureurs van Overijssels Mooiste live volgen op een groot scherm.

Fietsfun in Rijssen (4 mei)
Het winkelend publiek zal op zaterdag 4 mei ook niet ontgaan dat Rijssen deze dag de fietshoofdstad van Overijssels is. Van 12.30 tot 16.30 uur zullen er allerlei fietsfun-activiteiten plaatsvinden in het koopcentrum. Wat dacht je van de Jumbo Dikke Banden Race! Een mooi spektakel voor jong en oud(ers) op en rondom het Europaplein tussen 14.30 en 15.15 uur. Inschrijven kan nog op de dag zelf bij de inschrijftent op het Europaplein vanaf 14.00 uur of via: dikkebandenracerijssen@gmail.com. De rest van de dag kan op dit gezellige plein op gekke en grappige fietsen gefietst worden en durfallen kunnen hier plaatsnemen op één van de Looping Bikes.

Ben je meer creatief aangelegd dan kan je op het Schild een eigen kunstwerk bij elkaar fietsen bij ‘Fiets je schilderij’. Een unieke ervaring waarbij de deelnemers plaats nemen op een speciale fiets en door harder of zachter te trappen de kleuren mengen van hun eigen schilderij. Fiets je liever een lekker tussendoortje bij elkaar neem dan in de Grotestraat plaats op een van de Smoothie-fietsen. Lekker én gezond.

Tijdens Fietsfun in Rijssen is er ook volop entertainment in het centrum. Muzikant Hans en circusartiest Theo zorgen voor de vrolijke noot deze dag. Hans fietst met zijn Muziekfiets door de straten en sleept een heel orkest met zich mee. Daarnaast trekt ook Theo Degen met zijn Circusfiets door het centrum. Hij tovert de gekste fratsen uit zijn bakfiets. Op muziek presenteert hij de meest hilarische acts. Wie ook zijn kunsten op muziek vertoont is Sietse van Berkel. Sietse is meermaals uitgeroepen tot beste BMX flatland rijder van Nederland en zal tussen 12.30 en 16.30 uur, vier keer een interactieve BMX demonstratie gegeven op de Hoge Wal.

Fietsfun & Foodtrucks in Holten (30 mei)
Tijdens het Hemelvaartsweekend neemt Fietsdorp Holten het stokje over van Winkelstad Rijssen. Vroege vogels kunnen traditiegetrouw gaan dauwtrappen met ViaVie Welzijn. De fietstocht zal zoals gewend tussen 7.30 en 9.00 uur starten vanaf jeugdhonk ‘Hole-10’ aan de Tuinstraat 2 in Holten. De route zal ongeveer 45 kilometer lang zijn. Vind je dit te lang doe dan mee aan de gezellige Fietsfun Puzzeltocht. Starten kan vanaf 10.00 tot 13.00 op de Smidsbelt. De route is circa 25 kilometer en voor gezinnen met kleine kinderen is er een mogelijkheid om de route nog af te snijden.Voor de terugkerende fietsers zal er vanaf 12.00 tot 18.00 uur volop gezelligheid zijn op de Smidsbelt met Fietsfun en Foodtrucks. Een leuke combinatie van fietsactiviteiten, muziek en lekker eten.

Theo de Rooij Classic (1 juni)
Op zaterdag 1 juni wordt alweer voor de tiende keer de Theo de Rooij Classic georganiseerd. Zoals altijd perfect georganiseerd met bewaakte fietsenstalling, muziek bij vertrek en aankomst, puike verzorging, uitdagende routes en na afloop nazitten met het traditionele broodje bal. De Theo de Rooij Classic bestaat uit de ‘Classic’ van 80, 110 of 150 kilometer met het betere klim- en daalwerk over de Sallandse Heuvelrug. MTB-ers kunnen kiezen uit een route van 50 of 100 kilometer en gezinnen kunnen deelnemen aan de gezinstocht van 30 kilometer.

Retro Classic Toertocht (2 juni)
Hekkensluiter van Fietsfun in Rijssen-Holten is de Retro Classic Toertocht die voor de vijfde keer wordt verreden in Holten. Een toertocht die vooral draait om gezelligheid en de liefde voor het stalen ros. Net als vorig jaar kunnen deelnemers zich inschrijven voor een royaal wielerontbijt bij Echte Bakker Nijkamp aan de Smidsbelt. Starten kan tussen 10.00 en 11.00 uur en het ‘peloton’ vertrekt onder leiding van fietsburgemeester en fietsfanaat Theo de Rooij om 10.30 uur.

Kijk voor het complete programma op: Fietsfun in Rijssen-Holten

Fietsfun in Rijssen-Holten wordt gerealiseerd in samenwerking met de 365 Dagen Fietsen in Overijssel, de Ronde van Overijssel, de Ronde van Rijssen, Ondernemersverenigingen Habi en HHV, de Gemeente Rijssen-Holten en Toerisme Rijssen-Holten.

OK

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons cookiebeleid. Lees meer